Koirien irtipitolupien anominen

2.7.2022

Irtipitoluvat haetaan Oma Riista -palvelussa

Metsästyslain mukaan tarvitaan 1.3.-19.8. välisenä aikana Suomen Riistakeskuksen lupa koiran irtipitämiseksi sellaisissa kokeissa ja tai koulutuksessa, joissa koiraa ei voida välittömästi kytkeä kokeen tai koulutuksen aikana. Lupia myönnetään vain Kennelliiton hyväksymiin koemuotoihin. ​Koemuotoja, joissa irtipitolupia tarvitaan, ovat: palveluskoirat (viestikoe/PAVI), kanakoirat (KAER vesi- ja jälkikoe), muut lintukoirat (NOU, NOME, NOWT, SPA) ja muut kokeet (VEPE ja VERI).

Tammikuusta 2021 lähtien luvat haetaan sähköisesti Oma Riista -palvelun kautta. Jokaisen koejärjestäjän on haettava irtipitolupaa itse. Piiri ei hae lupia keskitetysti! Yhdistyksen kannattaa hakea kaikki kauden aikana tarvittavat luvat kerralla, yhdellä anomuksella. Jokainen Riistakeskuksen päätös on maksullinen.

Riistakeskuksen 20.1.2021 etäkoulutuksen aineisto: Koirakoulutus- ja koelupien haku Oma Riistassa.

Kennelpiiri korvaa yhden irtipitoluvan lupamaksun summan jäsenyhdistykselleen maksukuittia vastaan. Korvaushakemukset osoitetaan rahastonhoitajalle riittävien tietojen kera (tilinumero iban-muodossa, tilinhaltijan nimi, kuitti Riistakeskukselle suoritetusta maksusta).

Riistakeskuksen tiedotteesta voit lukea lisää esimerkiksi lupahakemuksen käsittelyajoista.