Tietoa piiristä

Etelä-Hämeen Kennelpiiri ry on Suomen Kennelliitto - Finska Kennelklubben ry:n jäsenyhdistys, joka alueorganisaationa ja toimielimenä vastaa liiton edustuksesta omalla alueellaan.  Kennelpiiri ja Kennelliitto ovat molemmat itsenäisiä rekisteröityjä yhdistyksiä, joilla on omat sääntönsä. Liitto ohjaa ja valvoo kennelpiirin toimintaa. Yhdistysten jäsenyydet ovat sidoksissa toisiinsa: kennelpiirin jäsenyhdistyksen tulee olla myös Kennelliiton jäsenyhdistys.

Kennelpiirin tarkoituksena on edistää alueellaan puhdasrotuisten koirien kasvattamista ja käyttöä eläinsuojelulliset näkökohdat huomioiden sekä toimia alueensa kenneltoiminnan tunnetuksi tekemiseksi ja koiraharrastuksen laajentamiseksi ja tehostamiseksi, tavoitteena terve, käyttökelpoinen ja yhteiskuntaan soveltuva koira. 

Etelä-Hämeen Kennelpiiri ry on perustettu vuonna 1956 ja sen kotipaikka on Hämeenlinna. Kennelpiirillä on noin 70 jäsenyhdistystä.

Kennelpiirin alueen kunnat

Kennelpiirin toiminta-alueeseen kuuluvat kunnat ovat Forssa, Hattula, Hausjärvi, Humppila, Hämeenlinna, Janakkala, Jokioinen, Loppi, Riihimäki, Tammela  ja Urjala.